Hoe is het ontstaan?

Hoe is het ontstaan?

Essentialisme is een woord dat ik heb gevonden om mijn levensvisie, mijn spirituele filosofie en mijn boodschap aan de wereld een passende naam te geven. Deze visie komt voort uit mijzelf, uit mijn eigen relatie met de universele waarheid en is gebaseerd op mijn eigen ervaringen, waarnemingen, gesprekken met anderen, overdenkingen en inzichten die daaruit voort zijn gekomen. Mijn inspiratiebron is dus het leven zelf en mijn leven is een reis. Ik ben nooit een aanhanger, volger of gelover van andermans waarheden geweest. Ik ben al eigenwijs sinds mijn geboorte.

En toch heb ik, naast mijn eigen ervaringen, ook heel veel geleerd van visies van anderen. Het contact met hen zie ik ook als een eigen ervaring die ik, bewust of onbewust, op mijn levenspad heb gekozen. Ik heb daarbij steeds afgevraagd welke delen van hun visie, kennis, ervaringen, ideologie, geloof of cultuur mij inspireerden. Welke van hun waarheden voelen ook voor mij als waar aan en wat kan ik dus van ze leren. En terwijl ze mij inspireerden ontstond er een respectvolle relatie en een gemeenplaats tussen ons. Zo heb ik altijd geleerd en zo leer ik nog steeds.

Sinds begin 2006, na verschillende wereldreizen en mijn toegewezen portie levenservaring, heb ik mijzelf compleet en onvoorwaardelijk geaccepteerd, ook al valt er nog genoeg te ontdekken in mezelf. Sinds toen voel ik mijzelf compleet en is ook mijn visie één compleet geheel geworden. Ik voel sinds toen genoeg vertrouwen en balans om het essentialisme op een grotere schaal dan voorheen te gaan delen met anderen. Sterker nog, ik heb geen keuze. Ik leef om de liefde die ik voor mijzelf voel, te delen met anderen. De enige duurzame manier om dat te doen is door mezelf te zijn en door mijn visie met anderen te delen. Met het essentialisme probeer ik mensen tot de bewustwording van hun eigen essentie te inspireren. Wie een helder inzicht in zichzelf krijgt, zichzelf kan accepteren en zichzelf onvoorwaardelijk kan liefhebben, kan dat ook ten opzichte van de wereld.

Het leven op aarde heeft een sterke behoefte aan liefde en bewustwording van de mens, zodat de mens het goede gaat doen voor zichzelf en voor het grotere geheel. Vooral het kapitalistische deel van de wereld drijft steeds verder af van zijn essentie, van zijn natuur. De mensheid heeft een wake-up call nodig om de vernietiging van de samenleving, van het natuurlijke in onszelf en van de natuur buiten onszelf, te stoppen. Het is daarom nodig om onze handelingen niet meer uit egocentrisme en angst te laten voortkomen, maar uit een groter bewustzijn, uit liefde en vertrouwen. Het essentialisme is zo'n wake-up call, zoals er waarschijnlijk en hopelijk meer zijn in de wereld.

©2023 Global Soul - Stef van Beek. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin